fbpx

FAQ Medewerkers | Veel gestelde vragen

Hieronder kan je de veel gestelde vragen vinden. Heb je geen antwoord op je vraag kunnen vinden? Neem contact met ons op

Algemene informatie

Wat is Goed en Welzorg en wat is onze missie?

Bij thuiszorg Goed en Welzorg omarmen we onze missie om hoogwaardige zorg te bieden aan degenen die het het meest nodig hebben. Ons streven is om een comfortabele, veilige en ondersteunende omgeving te creëren voor zowel onze cliënten als onze medewerkers. Samen werken we aan het waarborgen van de kwaliteit van zorg, want zorg gaat om meer dan alleen medische ondersteuning. Het gaat om menselijke verbinding.

Wat is de gedragscode van GWZ?
De gedragscode kun je online downloaden en opvragen bij het kantoor van Goed en Welzorg.  

Aanwerving en Introductie

Hoe kan ik solliciteren voor een baan bij Goed en Welzorg?

Het sollicitatieproces bij Goed en Welzorg is eenvoudig en toegankelijk. Je kunt onze vacatures bekijken op onze website en rechtstreeks solliciteren. We waarderen diversiteit en kijken uit naar je aanmelding. Sluit je aan bij ons, want samen versterken we de zorgkwaliteit.

Wat is het inwerkproces voor nieuwe medewerkers?

Bij Goed en Welzorg begrijpen we hoe belangrijk een soepele overgang is voor nieuwe medewerkers. Daarom bieden we een uitgebreid inwerkprogramma, speciaal ontworpen zodat nieuwe medewerkers de kans krijgen om ons bijzondere Goed en Welzorg-team en onze unieke benadering van thuiszorg te leren kennen. Ons inwerkproces omvat grondige training en persoonlijke begeleiding, zodat je vol vertrouwen aan de slag kunt. We staan naast je op elke stap van je reis bij Goed en Welzorg. We willen niet alleen dat je een medewerker bent; we willen dat je deel uitmaakt van onze toewijding om de kwaliteit van zorg te waarborgen en onze cliënten te ondersteunen.

Welke training en bijscholing wordt er aangeboden voor medewerkers?

We investeren in jouw groei en professionele ontwikkeling. Bij Goed en Welzorg werken wij er voortdurend aan zodat jij toegang tot voortdurende training en bijscholing hebt, zodat je je vaardigheden kunt aanscherpen en de best mogelijke zorg kunt blijven bieden.

Wat zijn de functievereisten voor de vacatures?

Bij Goed en Welzorg begrijpen we dat elke functie uniek is, met specifieke eisen en verantwoordelijkheden. Onze vacatures bevatten informatie over de vereisten voor specifieke posities, zodat je precies kunt zien wat er nodig is om bij ons te komen werken. We verwelkomen medewerkers die voldoen aan deze eisen en die bereid zijn zich in te zetten voor de kwaliteit van zorg die we leveren.

 

Voor stagiaires hebben we ook specifieke richtlijnen. Als je bij ons stage loopt, kun je alleen relevante verpleegtechnische handelingen uitvoeren waar je op school al mee hebt geoefend en bewezen hebt dat je ze onder de knie hebt. We zorgen ervoor dat stagiaires de kans krijgen om hun vaardigheden verder te ontwikkelen en te groeien in een ondersteunende omgeving. Samen werken we aan de kwaliteit van zorg die Goed en Welzorg kenmerkt.

Stage en leren bij GWZ

Hoe kan ik solliciteren voor een stageplaats of leerlingfunctie bij Goed en Welzorg?

Voor informatie over stageplaatsen en leerling functies, inclusief de mogelijkheid om te solliciteren, kun je onze pagina Werken bij GWZ raadplegen op onze website.

Wat zijn de voordelen van stagelopen of als leerling bij Goed en Welzorg?

Bij Goed en Welzorg ben je niet alleen een nummer; we bieden een ondersteunende leeromgeving waar je kunt groeien en je vaardigheden kunt ontwikkelen. Je krijgt de kans om deel uit te maken van een toegewijd team en bij te dragen aan de zorgkwaliteit. We waarderen elke medewerker en leerling als een individu en streven ernaar om je te ondersteunen op je reis binnen onze organisatie. Jouw groei en ontwikkeling zijn belangrijk voor ons, en we kijken ernaar uit om samen met jou te werken aan het leveren van hoogwaardige zorg aan onze cliënten.

Zijn er specifieke vereisten voor stagiaires en leerlingen?

Bij Goed en Welzorg hanteren we specifieke vereisten voor stagiaires en leerlingen, afhankelijk van de functie en het type stage of leertraject. Onze vacatures bevatten informatie over deze vereisten, zodat je de juiste keuze kunt maken en jouw stage of leertraject naadloos kunt aansluiten bij jouw studie en carrière doelen. We streven ernaar om een waardevolle en passende leerervaring te bieden aan zowel BOL- als BBL-studenten, zodat je optimaal kunt profiteren van je tijd bij Goed en Welzorg.

Hoe ziet het inwerkproces eruit voor stagiaires en leerlingen?

We hebben een gestructureerd inwerkprogramma om je kennis te laten maken met onze werkwijze. Tijdens je stage of leerperiode zul je worden begeleid door ervaren professionals.

Kan ik rekenen op persoonlijke begeleiding tijdens mijn stage of leerperiode?

Absoluut, We begrijpen dat stages en leertrajecten een cruciaal onderdeel zijn van jouw ontwikkeling en opleiding. Daarom bieden we persoonlijke begeleiding om je te ondersteunen bij het behalen van je leerdoelen en om ervoor te zorgen dat je je comfortabel voelt in je nieuwe rol. We willen dat je een succesvolle leerperiode hebt, slaagt in je studie en jouw persoonlijke doelen bereikt. Ons toegewijde team staat altijd voor je klaar om vragen te beantwoorden en je te helpen bij elke stap van je leerreis. Jouw succes is ons succes, en we kijken ernaar uit om samen met jou te groeien.

Welke carrièremogelijkheden zijn er na mijn stage of leerperiode?

Bij Goed en Welzorg geloven we in het stimuleren van groei en ontwikkeling. Na je stage of leerperiode zijn er altijd zeker mogelijkheden om door te groeien binnen de organisatie.

Hoe wordt mijn voortgang geëvalueerd tijdens mijn stage of leerperiode?

We evalueren je voortgang regelmatig en voorzien je van waardevolle feedback om je te helpen groeien en je vaardigheden te verbeteren. We geloven in de kracht van samenwerking en nemen de afspraken die we hebben gemaakt met de contactpersoon en de begeleider van je opleiding serieus. Daarnaast houden we rekening met de stage- en opleidingsdocumenten, zoals die van BPV (Beroepspraktijkvorming), om ervoor te zorgen dat jouw leertraject soepel verloopt en voldoet aan de gestelde normen en verwachtingen. Ons doel is om jou te ondersteunen bij het behalen van succes en het bereiken van jouw persoonlijke leerdoelen. Samen werken we aan een veelbelovende toekomst in de zorg.

Welke begeleiding krijg ik als ik verpleegtechnische handelingen moet uitvoeren?

We bieden begeleiding en training om ervoor te zorgen dat je veilig en bekwaam verpleegtechnische handelingen kunt uitvoeren, altijd in overeenstemming met je opleidingsniveau en ervaring.

Hoe kan ik contact opnemen voor meer informatie over stage- en leerlingmogelijkheden bij Goed en Welzorg?

Voor meer informatie en vragen over stage- en leer mogelijkheden kun je contact opnemen met: 06-20751971. Ook kun je meer informatie vinden op de website van de SBB.

Werkomstandigheden en Uurrooster

Wat zijn de normale werktijden bij Goed en Welzorg?

Onze werktijden variëren afhankelijk van de functie, maar we streven ernaar om flexibele en evenwichtige werkschema’s aan te bieden. Werk samen met ons om een rooster te vinden dat bij jouw behoeften past.

Hoe wordt mijn rooster vastgesteld?

Bij Goed en Welzorg zorgen we voor een eerlijke en transparante roosterplanning. We betrekken medewerkers bij het proces om ervoor te zorgen dat iedereen tevreden is met hun uurrooster.

Wat is het beleid voor overuren en vergoedingen?

Bij Goed en Welzorg waarderen we de inzet van onze medewerkers. Als je overuren maakt, zorgen we voor een passende vergoeding volgens ons beleid. We geloven in het belonen van harde werkers.

Hoe kan ik verlof aanvragen?

Bij Goed en Welzorg begrijpen we dat iedereen af en toe wat vrije tijd nodig heeft om werk en privéleven in balans te houden. Ons verlofbeleid is speciaal ontworpen om medewerkers de flexibiliteit te bieden om verlof aan te vragen wanneer dat nodig is. We willen jou ondersteunen bij het plannen van je verlof en het soepel laten verlopen. Daarom vragen we je om verlofaanvragen minstens 4 weken van tevoren in te dienen. Op deze manier kunnen we optimaal rekening houden met jouw behoeften en zorgen voor een vlotte afhandeling van je verlofaanvraag, zodat jij volop kunt genieten van je vrije tijd. Je welzijn is belangrijk voor ons, en we streven ernaar om een gezonde balans tussen werk en privé voor al onze medewerkers te waarborgen.

Ziektemelding en Verzuim

Wat is de procedure als ik mezelf ziek wil melden?

Bij Goed en Welzorg begrijpen we dat ziekte soms onvermijdelijk is, en we willen ervoor zorgen dat je de benodigde ondersteuning krijgt als je niet kunt werken. We vragen je vriendelijk om je ziekte zo vroeg mogelijk te melden volgens onze procedure. Op die manier kunnen we snel reageren en samen met jou kijken naar mogelijke oplossingen, zoals vervanging indien nodig. Je gezondheid staat voorop, en we zullen er alles aan doen om je te helpen tijdens je ziekteperiode. Weet dat we er zijn om je te ondersteunen, en we nemen jouw welzijn serieus.

Wat gebeurt er bij langdurig ziekteverzuim?

Bij langdurig ziekteverzuim bieden we ondersteuning en begeleiding. Samen met jou werken we aan een passend hersteltraject.

Hoe werkt re-integratie bij langdurige ziekte?

Bij Goed en Welzorg streven we indien nodig naar een succesvolle re-integratie van onze medewerkers na langdurig ziekteverzuim. We zullen samen met jou een re-integratieplan opstellen om een soepele terugkeer naar het werk te waarborgen.

Wat gebeurt er bij onderzoeken zoals arbeidsdeskundig onderzoek?

Als er onderzoeken nodig zijn, zoals arbeidsdeskundig onderzoek, begeleiden we je gedurende het proces. We staan aan je zijde en helpen je met de benodigde stappen.

Reiskosten

Wanneer heb ik recht op reiskosten vergoeding?

 Als medewerker heb je recht op reiskostenvergoeding als je woon-werkverkeer meer dan 10 kilometer bedraagt. We bieden een vergoeding van €0,21 per kilometer voor deze afstand. Het is ons doel om je in staat te stellen comfortabel naar je werk te reizen en te zorgen voor een soepele werkomgeving. We willen dat je je gewaardeerd voelt en nemen je reiskosten serieus.

Wat zijn de consequenties van te laat indienen van reiskosten?

We willen ervoor zorgen dat je reiskosten op tijd worden vergoed. Daarom is het belangrijk om reiskosten tijdig in te dienen. Laat ons weten als er zich problemen voordoen, en we zullen samen een oplossing vinden.

Verklaring Omtrent Gedrag (VOG)

Is een VOG verplicht?

Ja, een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is verplicht voor medewerkers van Goed en Welzorg. Dit is een essentieel onderdeel van ons streven naar zorgkwaliteit en veiligheid.

Hoe kan ik mijn VOG aanvragen?

We zullen je begeleiden bij het aanvragen van een VOG. Het proces is eenvoudig en we zorgen ervoor dat je de benodigde ondersteuning krijgt. 

Wat moet ik doen als ik geen "schone" VOG kan aanvragen?

Als je problemen ondervindt bij het verkrijgen van een “schone” VOG, geef dit dan zo snel mogelijk aan. We zullen samen de volgende stappen bespreken om ervoor te zorgen dat je aan de vereisten voldoet.

Bedrijfsmiddelen

Wat is het beleid met betrekking tot werkkleding bij Goed en Welzorg?

Bij Goed en Welzorg hechten we veel waarde aan een professionele uitstraling tijdens je werk. Daarom voorzien we onze medewerkers van passende werkkleding. Het aantal stuks werkkleding dat je ontvangt, wordt bepaald op basis van je afgesproken werkuren en de aard van je functie. We willen ervoor zorgen dat je altijd voldoende werkkleding hebt om er professioneel uit te zien en comfortabel je taken uit te voeren.

 

Daarnaast hebben we specifieke richtlijnen en overeenkomsten met betrekking tot het gebruik van de werkkleding. We vragen onze medewerkers om de werkkleding schoon en in goede staat te houden, zodat je te allen tijde een representatieve uitstraling hebt tijdens je werkzaamheden.

 

Mocht je vragen hebben over je werkkleding of behoefte hebben aan aanvullende kledingstukken, geef dit dan aan. We staan klaar om je te ondersteunen en ervoor te zorgen dat je professioneel en comfortabel aan het werk kunt.

Ontvang ik vergoeding voor werkkleding?

Bij Goed en Welzorg bieden we werkkleding aan onze medewerkers om ervoor te zorgen dat ze gemakkelijk herkenbaar zijn als verzorgers en een professionele uitstraling hebben tijdens hun werkzaamheden. In plaats van vergoedingen verstrekken we specifieke werkkleding, afgestemd op de functie en werkuren van elke medewerker. De details hierover worden vastgelegd in de individuele overeenkomsten, zodat alles duidelijk en transparant is.

 

Ons doel is om ervoor te zorgen dat je je comfortabel en zelfverzekerd voelt tijdens het uitoefenen van je taken, terwijl je er professioneel uitziet in onze voorziene werkkleding.

Krijg ik een werktelefoon als medewerker van GWZ?

Sommige functies kunnen recht hebben op een werktelefoon, maar dit varieert per functie. Raadpleeg je overeenkomst of vraag er naar voor meer informatie.

Wat zijn de verantwoordelijkheden met betrekking tot het gebruik van de werktelefoon?

Bij Goed en Welzorg verstrekken we werktelefoons aan medewerkers voor zakelijke doeleinden. Om ervoor te zorgen dat deze telefoons verstandig worden gebruikt en om duidelijke afspraken te maken over het gebruik ervan, hebben we specifieke richtlijnen en overeenkomsten opgesteld.

Deze richtlijnen zijn vastgelegd in een “Terbeschikkingstelling Overeenkomst” die in tweevoud wordt ondertekend, zowel door de medewerker als door Goed en Welzorg. Dit is bedoeld om misverstanden te voorkomen en ervoor te zorgen dat het gebruik van de werktelefoon in overeenstemming is met de zakelijke vereisten. Hiermee kunnen we een professionele en efficiënte communicatie behouden terwijl we de privacy en veiligheid van cliënten en medewerkers waarborgen.

 

Als je vragen hebt over het gebruik van de werktelefoon of de bijbehorende overeenkomst, aarzel dan niet om vragen te stellen.

Wie komt in aanmerking voor een auto van de zaak bij Goed en Welzorg?

Bij Goed en Welzorg bieden we niet alle medewerkers een auto van de zaak. Of je in aanmerking komt voor een auto van de zaak is afhankelijk van je functie en de specifieke behoeften. Deze regeling wordt in detail besproken voordat je bij Goed en Welzorg begint, of indien nodig, op een later moment tijdens je dienstverband.

 

We willen ervoor zorgen dat de toewijzing van een auto van de zaak geheel aansluit op de zakelijke vereisten en jouw rol binnen de organisatie. Als je vragen hebt over de mogelijkheid van een auto van de zaak en de voorwaarden die hieraan verbonden zijn, kun je altijd contact opnemen met de medewerkers op kantoor voor meer informatie en verduidelijking.

 

Ons doel is om ervoor te zorgen dat alle medewerkers de benodigde middelen en ondersteuning krijgen om hun werk effectief en efficiënt uit te voeren, in lijn met de behoeften van Goed en Welzorg.

Wat zijn de voorwaarden en verplichtingen met betrekking tot het gebruik van een bedrijfsauto?

Bij Goed en Welzorg hebben we strikte voorwaarden en richtlijnen voor het gebruik van een auto van de zaak. We begrijpen dat duidelijkheid en transparantie essentieel zijn om eventuele onduidelijkheden te voorkomen. Daarom worden deze voorwaarden gedetailleerd beschreven in een specifieke overeenkomst, de “Overeenkomst terbeschikkingstelling werkauto.” Deze overeenkomst wordt in tweevoud ondertekend, wat zowel voor jou als voor Goed en Welzorg extra zekerheid biedt.

In de overeenkomst terbeschikkingstelling werkauto vind je informatie over zaken als het gebruik van de auto, verantwoordelijkheden met betrekking tot onderhoud en schade, brandstofkosten, en andere relevante aspecten van het gebruik van de auto van de zaak. We moedigen alle medewerkers aan om deze overeenkomst zorgvuldig te lezen en, indien nodig, contact op te nemen met de afdeling Personeelszaken voor verduidelijking of verdere vragen.

 

Ons doel is om ervoor te zorgen dat het gebruik van een auto van de zaak soepel verloopt en dat alle medewerkers goed op de hoogte zijn van de voorwaarden en verantwoordelijkheden die hiermee gepaard gaan.

Werking van ONS Thuiszorgplanner App

Hoe kan ik inloggen in de ONS app?

Met de Thuiszorgplanner-app kun je gemakkelijk inloggen. We zullen je de nodige informatie en begeleiding bieden om aan de slag te gaan voordat je begint met werken.

Waarom kan ik niet aftekenen in de ONS app?

Als je problemen hebt met het aftekenen in de app, geef het aan. We staan klaar om je te helpen met eventuele technische problemen.

Als er storingen zijn zullen wij dit zo snel mogelijk door communiceren aan alle medewerkers in de wijk.

Welke informatie kan ik in de Thuiszorgplanner vinden?

ONS is ontworpen om je te ondersteunen bij je werk en om ervoor te zorgen dat je effectief en efficiënt kunt werken. De app bevat niet alleen cliëntinformatie, maar ook het rooster, en het is gesplitst in verschillende apps, wat zorgt voor een meer gestroomlijnde en overzichtelijke gebruikservaring doordat niet alles in een app verstopt zit.

Afhankelijk van je functie bij Goed en Welzorg, ontvang je gedetailleerde informatie en begeleiding over hoe je de  gerelateerde apps optimaal kunt benutten. Ons doel is om ervoor te zorgen dat je alle benodigde kennis hebt om je werk effectief uit te voeren en de best mogelijke zorg aan onze cliënten te bieden.

We begrijpen dat elke functie zijn eigen specifieke eisen heeft, en daarom zullen we ervoor zorgen dat je de juiste ondersteuning krijgt om ONS succesvol te beheersen. Als je vragen hebt over het gebruik van de ONS thuiszorgplanner-app of andere gerelateerde tools, aarzel dan niet om dit aan te geven. We staan klaar om je te helpen en ervoor te zorgen dat je al het nodige leert om bij te dragen aan de kwaliteit van zorg die we bieden.

Voor eventuele aanvullende vragen over onze veel gestelde vragen (FAQ) of andere informatie kun je contact met ons opnemen via e-mail op info@goedenwelzorg.nl. We staan altijd klaar om je te helpen en al je vragen te beantwoorden. Als je liever telefonisch contact met ons wilt opnemen, kun je ons bereiken op het volgende telefoonnummer: 040 782 0177.

 

Bij Goed en Welzorg willen we ervoor zorgen dat je alle benodigde informatie hebt en dat je je ondersteund voelt. Aarzel niet om contact met ons op te nemen als je ergens hulp bij nodig hebt of als je iets even niet meer weet . We zijn er om je te helpen!

wpChatIcon